Att äta guld till frukost

turmeric smoothie SMAL

Nej, jag är ingen mästerfotograf. Men nu är det inte det vi ska fokusera på, ok? Det är på GURKMEJA! jag har älskat ingefära väldigt, väldigt längre och inget slår det, faktiskt. Men i kombination med gurkmeja blir det ren och skär (eller ja, gul) magi!

Sen i somras har jag haft en inflammation i brosket mellan bröstben och bröstkorg. Tietzes, kallas det enligt farbror doktorn. Jag kunde knappt röra min arm och att klä på mig var en plåga där jag bokstavligt talat grät. ”Vänta en vecka, det går över” sa doktorn på telefon innan jag ens fick komma dit. Och efter en vecka fick jag piller och blev bra – i några veckor. Sen dess har det kommit tillbaks så snart jag har slutat med Naproxen. Det är snart ett år sen och ja, det sitter kvar. Med en IBS-mage är antiinflammatorisk medicin ingen lek direkt. Ont i bröstkorgen eller illamående och ont i magen? Bara att välja!

Så jag valde. Och jag valde GURKMEJA! Att bota inflammation med en naturlig rot känns i min värld väldigt mycket bättre än kemiska preparat, särskilt när de inte verkar hjälpa. Tydligen ska man ge det ca 30 dagar med ca en matsked gurkmeja som ska i om dan, enligt vad jag har googlat fram. Känns som en spännande månad! Jag tror inte det kommer ske ett mirakel, men den som inte försöker får inte veta. Och jag äter fantastiskt god – och fin! – mat under tiden.

Smoothie med mango och gurkmeja

1 banan 
Mango 
1,5 tsk gurkmeja (ta mindre om du inte har tietzes)
En gnutta färsk gurkmeja (kan skippas)
Färsk ingefära (mycket!)
1 dl Oatlys havreyoghurt (eller mandelmjölk/yoghurt/vad som helst annat)

Dektoration: Quinoapuffar, passionsfrukt och så lite av mammas blåbärssylt pga fint!
Tillägg efter foto: Granola, för tuggmotstånd och magmotstånd. Och för GÖTT!

Mixa allt, utom dekorationen. Jag har en billig gammal blender med slöa knivar så jag brukar låta min frusna frukt tina en liten stund först. Men det blir helt ljuvligt gott att blanda och få den lite kall och glassig!

Ät – och njut!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s